domingo, 20 de noviembre de 2016

BANC DEL TEMPS FORT PIUS

Banc del Temps Fort Pius - 2n D by Slidely Slideshow

Banc del Temps és una experiència basada en la Teoria de les Intel·ligències múltiples de Howard Gardner. Les vuit intel·ligències que tota persona té són: musical, lingüística, lògico-matemàtica, espacial, corporal-cinestèsica, interpersonal, intrapersonal i naturalista. Aquestes intel·ligències influeixen en el comportament, la manera d'aprendre, de captar i comprender el món que ens envolta. 
En el nostre Banc del Temps, cada alumne/a ofereix ensenyar a un altre/a company/a coneixements en què és expert i, recíprocament, rep a canvi un mestratge d’aquest company relacionat amb alguna habilitat que aquest domini. 
Aquest curs l'hem posat en funcionament als quatre grups de 2n d'ESO, des de la matèria Cultura i valors ètics.
En primer lloc, s'han treballat a classe les intel·ligències múltiples i els alumnes han omplert un qüestionari per esbrinar quina o quines de les intel·ligències té més desenvolupada cadascun d'ells. A continuació, s’ha demanat a cada alumne que pensi quelcom que sap fer molt bé: cuinar una recepta, jugar a un esport o joc, ballar un tipus de ball, fer equacions… Després han omplert una fitxa explicitant com ho farien per ensenyar a un altre company a fer allò en què se senten competents. S’han format parelles i cadascú ha hagut d’ensenyar en mitja hora el que sabia fer a la seva parella. Per últim, han fet una avaluació de l'activitat, co-avaluació i autoavaluació respecte a com els han ensenyat i com ho han fet ells mateixos, per poder millorar els intercanvis futurs.


Aquí veiem una mostra dels intercanvis.















No hay comentarios:

Publicar un comentario